FISKETUR

En fest til havs – der har du oss!
Bli med på fisketur i Henningsvær.

Turen starter fra torget i Henningsvær. I millioner av år har skreien kommet til Lofoten for å gyte, og Kaptein Håvard vet hvor de beste fiskeplassene i området er. Med treskøyta Kveldsol tar han deg med ut dit, og han har alt som trengs for en flott tur.

Ute på havet
Vel fremme på fiskefeltet leverer Kaptein Håvard alt du trenger av utstyr og lokalkunnskap for å få solid fangst. Du skal føle at du er på havet med din egen bestefar fra Henningsvær. Hvis det er kaldt, er det varmedresser til alle. Hele gjengen får fiske med havfiskestenger som har nye kraftige sneller.

Sikkerhet først
Håvard tar sikkerhet på alvor og har flytevester til alle. Kapteinen vet akkurat hvor vi skal gå for å slippe unna de verste vindkastene. Kveldsol har også redningsflåte om bord. På havet kan du tulle med alt, men ikke med sikkerhet.

Ekte nord-norsk
Håvard har selv lært alt han kan fra sin bestefar Alf, og mener selv at han aldri blir utskolert, men lærer noe nytt hele tiden. Det er en stor sjanse for at du får med deg et par nord-norske strofer som ikke egner seg på trykk.

Fiskesuppe etter avtale
På solfylte og rolige dager kan det serveres fiskesuppe etter avtale.

Spekkhuggere
Hvis vi er heldige, kan vi komme over spekkhuggere. Spekkhoggeren er sort med hvite tegninger og har en hvit flekk bak hvert øye. Fargemønstret og ryggfinnen er unike for hvert individ. De svømmer og jakter i flokk og spiser fisk, sel, skater, delfiner og hai.

Ser denne turen spennende ut?