kaptein Håvard og båten Kveldsol byr på seg selv – velkommen om bord!

Hvalsafari

Bli med på et uforglemmelig eventyr utenfor Skjervøy med “Håvard på havet”, ombord på “Ørnin” – en ærverdig treskøyte fra 1948 og opplev hvaler på nært hold.

Opplev hvalene på nært hold

Bli med på et uforglemmelig eventyr i det nordlige Norge ombord på “Ørnin” – en ærverdig treskøyte fra 1948. Denne fire-timers turen, som går fra sjarmerende Skjervøy i Troms, byr på en sjelden mulighet til å observere hvaler i deres naturlige miljø.

Fisketur

En fest til havs – der har du oss! Bli med på fisketur i Henningsvær.

Turen starter fra torget i Henningsvær. I millioner av år har skreien kommet til Lofoten for å gyte, og Kaptein Håvard vet hvor de beste fiskeplassene i området er. Med treskøyta Kveldsol tar han deg med ut dit, og han har alt som trengs for en flott tur.

Spekkhuggere
Hvis vi er heldige, kan vi komme over spekkhuggere. Spekkhoggeren er sort med hvite tegninger og har en hvit flekk bak hvert øye. Fargemønstret og ryggfinnen er unike for hvert individ. De svømmer og jakter i flokk og spiser fisk, sel, skater, delfiner og hai.

Kaptein Håvard

I Henningsvær tar Kaptein Håvard deg med ut til Lofottorsken 

Håvard Ånensen
Håvard jobbet en «halv evighet» innen fiskeri, og har blant annet vært i Barentshavet på trål, og fanget Kongekrabbe utfor Finnmark. Mest av alt har det gått i lossing i Tromsø der han er oppvokst.

Henningsvær
Han er veldig stolt av å ha 7 generasjoner på morssiden fra Henningsvær, og som han selv sier; -Her har æ vandra sia æ va påtenkt. 

Båten Kveldsol

Bli med kaptein Håvard ut med båten Kveldsol. Både kapteinen og båten byr på seg selv, og du vil sitte igjen med gode minner om Henningsvær og Lofoten, lange lyse sommerkvelder, forventning om fiskelykke og god stemning.

Båtfakta
Kveldsol er ei treskøyte på 42 fot, og er bygget på Svanøy i 1937. Fremdrift og full fart forsynes av en kraftig Caterpillar 3304 motor på 125 hester. Kveldsol har også redningsflåte om bord.

Gammel stil
Selv etter utbedringer gjennom årene har Kveldsol beholdt den gamle stilen, og det hardføre tredekket er lunt og varmt under hele turen.